به گزارش انرژی نویس،
مهدی زندیهوکیلی، استاندار استان مرکزی پیش از ظهر امروز در نشست کارگروه توسعه انرژی خورشیدی با اشاره به هدفگذاری استان در جهت توسعه انرژیهای خورشیدی گفت: در راستای توسعه انرژیهای خورشیدی در استان مرکزی به منظور رفع ناترازی انرژی و رفع آلودگی هوا نیز عهدی با مدیران و مردم استان بسته شد که به جدیت دنبال میشود و امروز کارگروه استانی برای پیگیری و رصد این موضوع تشکیل و دستگاههای اقدامات خود را گزارش کردند.
وی افزود: در حال حاضر 127 مگاوات انرژی خورشیدی از زمان شروع به کار به شبکه وصل شده شده است و برنامهریزی احداث 500 مگاوات نیروگاه خورشیدی طی 11 برنامه نیروگاه کوچک مقیاس، بزرگ مقیاس و حمایتی هدفگذاری شده است و بنا داریم 500 مگاوات امسال را محقق کنیم.
زندیه وکیلی تصریح کرد: به دنبال حل برخی مشکلات در تامین اقلام از خارج کشور از جمله ترانسها هستیم، روند واگذاری زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان به شدت دنبال میشود و منابع طبیعی و امور اراضی استان در واگذاری زمین جدید دارند، واگذاری زمین برای احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی طی سه سال تا شهریور ماه امسال انجام میشود تا از این مرحله عبور کرده باشیم.
استاندار مرکزی عنوان کرد: به مجموعههایی که روند اجرای کار آنها کند است باید اخطار داده شود، به هر حال نمیتوانیم معطل مجموعههایی باشیم که کار را با سرعت انجام نمیدهند و به طور حتم اگر به موقع انجام ندهند قرارداد آنها فسخ و به دیگر متقاضیان واگذار میشود، چراکه باید برنامه خود را با سرعت اجرا کنیم.
وی ادامه داد: اگر زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی به متقاضیان واگذار شده نباید کار رها شده باقی بماند و بیتفاوت بمانند بلکه باید قرارداد واگذاری انجام و در اسرع وقت انجام شود.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: فرمانداران باید موضوع انرژی خورشیدی را در استان با جدیت دنبال کنند و در راستای رفع موانع در جهت توسعه انرژیهای خورشیدی در استان گام بردارند.
جانمایی زمین برای احداث 5576 مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی
قدرتاله ابک، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی در این نشست با بیان اینکه بستر کار برای واگذاری زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان انجام شده، گفت: مجموع ظرفیت درخواستی ثبت شده به استان مرکزی برای احداث نیروگاه خورشیدی 11 هزار مگاوات است که تاکنون 5 هزار و 576 مگاوات جانمایی زمین برای متقاضیان استان انجام شده است.
وی افزود: از این میزان پروانه احداث چهار هزار و 516 مگاوات از ساتبا دریافت شده و برای یک هزار مگاوات مجوز ساتبا دریافت نشده است.
ابک خاطرنشان کرد: از مجموع 4516 مگاوات پروانه احداث نیروگاه خورشیدی در استان برای 2 هزار و 385 مگاوات مجوز محیط زیست صادر شده و 2 هزار و 138 مگاوات مجوز محیط زیست صادر نشده است.