به گزارش انرژی نویس از رویترز، پس از تحریمهای تازه آمریکا علیه تهران برای محدود کردن صادرات نفت ایران و در پی آن نگرانیها درباره عرضه، قیمت نفت در معاملههای روز پنجشنبه (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نزدیک به بالاترین حد طی دو هفته گذشته معامله شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۹ و ۲۴ دقیقه روز پنجشنبه به وقت گرینویچ با ۵۴ سنت یا ۰.۸۲ درصد افزایش به ۶۶ دلار و ۳۹ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۶۴ سنت یا یک درصد افزایش، ۶۳ دلار و ۱۱ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
هر دو شاخص در معاملههای روز چهارشنبه (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) با ۲ درصد افزایش در بالاترین سطح خود از سوم آوریل (۱۴ فروردین) قرار گرفتند و اکنون در مسیر نخستین افزایش هفتگی خود در سه ماه اخیر قرار دارند.
پنجشنبه آخرین روز تسویه حساب در هفته قبل از جمعه خوب و تعطیلات عید پاک است.
جیووانی استانوو، تحلیلگر مؤسسه یوبیاس (UBS)، در این باره گفت: دور تازه تحریمها از سوی آمریکا علیه صادرات نفت ایران و اظهارنظرهای تند خزانهداری ایالات متحده درباره این موضوع، نگرانیها درباره عرضه را افزایش داده و به حمایت از قیمت نفت خام کمک کرده است.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه دور تازهای از تحریمها را علیه صادرات نفت ایران، از جمله علیه یک پالایشگاه نفت مستقل چینی، اعمال کرد و فشارها را بر تهران در بحبوحه گفتوگوها درباره برنامه هستهای این کشور تشدید کرد.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز چهارشنبه اعلام کرد که برنامههای جبرانی روزآمد شده را از سوی هشت کشور عضو ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و متحدانش (اوپکپلاس) برای جبران تخطی از سهمیههای تولید تعیینشده دریافت کرده است.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی (IG) در این باره گفت: من فکر میکنم دوعامل پشت افزایش قیمت نفت باشد، نخست پوشش کوتاهمدت، دلار ضعیفتر که خرید نفت خام را ارزانتر میکند و دومی به فشار آمریکا بر ایران مربوط میشود.
وی افزود: اگر فرض کنیم رشد اقتصادی آمریکا در بهترین حالت در دو فصل آینده ثابت بماند و تولید ناخالص داخلی چین ۳ تا ۴ درصد کاهش یابد، چشمانداز بازار نفت خام چندان مطلوب نخواهد بود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد: در حالی که ذخیرهسازیهای بنزین و فرآوردههای تقطیری آمریکا طی هفته گذشته کاهش یافت، ذخیرهسازیهای نفت خام با افزایش روبهرو بوده است.
اوپک، آژانس بینالمللی انرژی و چند بانک از جمله گلدمن ساکس و جیپی مورگان، پیشبینیهای خود را درباره قیمت نفت و رشد تقاضا طی این هفته کاهش دادند، زیرا تعرفههای آمریکا و اقدامهای تلافیجویانه از سوی دیگر کشورها تجارت جهانی را به هم ریخته است.
منبع: ایلنا